Haartransplantatie met Hypothermosol en Liposomal ATP

Optimale overlevingskansen van grafts met Hypothermosol en Liposomal ATP 

Haartransplantatie heeft enorme stappen gemaakt in afgelopen paar jaar. Met name in bioperservatie van de haar follikels, o.a. door Hypothermosol, Liposomal ATP, A-cell en ook PRP/

Er zijn tal van ontwikkelingen ter verbetering:
-voor snellere groei van de haren na een haartransplantatie
-voor vollere grafts na een haartransplantatie
-voor een betere/snellere wondgenezing na een haartransplantatie
-voor groei van veleuse haren in de regio van de transplantatie of in de donor regio
-voor minder schade aan je donor regio
-voor minder schade aan de haren die getransplanteerd worden
-voor snellere herstel van de regio waar de haren zijn ingezet

Een belangrijke factor voor een goed uitgevoerde haartransplantatie is het juist behandelen van de grafts wanneer deze uit het lichaam van de patiënt zijn gehaald. Wanneer een haar follikel en weefsel wordt verwijderd (zelfs voor een hele korte periode) wordt het normale proces verstoord. Door afwezigheid van essentiële stoffen zoals glucose en zuurstof verliezen cellen hun normale stofwisseling om in leven te blijven. Met de hedendaagse moderne technieken en protocollen worden steeds meer haar follikels geïmplanteerd. Sessies die langer duren dan 6-8 uur zijn geen uitzondering meer waardoor de overlevingsfactoren voor de grafts steeds belangrijker wordt.

Sinds 2013 gebruiken wij bij alle haartransplantaties Hypothermosol als opslag medium. Na de grafts voorzicht te hebben uitgehaald worden deze direct in Hypothermosol vloeistof geplaatst. Dit zorgt voor grotere overlevingskans van de grafts en is daarom belangrijk voor een goed resultaat.
.

Hypothermosol

Wat is Hypothermosol precies?

HypoThermosolis is de vloeistof waar in de grafts bewaard blijven tijdens de behandeling. Het is een hypothermische opslag medium die de juiste antioxidanten en materialen bevat voor een maximale overlevingskans van kostbare grafts buiten het lichaam. Het is gemaakt voor maximale biologische stabiliteit tussen 2-8 graden Celsius. Door de eigenschappen van deze speciale vloeistof worden door de temperatuur-geïnduceerde stress reactie in de cel (door koelen buiten het lichaam en vervolgens weer opwarmen voor de haartransplantatie) vermindert. HypoThermosol bevat vele componenten die vrije radicalen verminderen, een buffer vormen voor pH, osmotische buffer, energie substraten en ionische concentratie zorgen voor een gebalanceerde intracellulaire waarden in een lage temperatuur. Hypothermosol is bewezen veel effectiever te zijn dan andere ontwikkelde mediums voor haartransplantatie.

Wat is Liposomal ATP?

Liposomal ATP of te wel ATPv is een gepatenteerde formule van ATP (Adenosine-5 triphosate), welk is ingecapsuleerd in een nanometer kleine liposomen.

Zoals u eerder heeft kunnen lezen bij “Hypothermosol “ heeft een cel zuurstof nodig en glucose om zijn energie via ATP te kunnen maken. Als de haar follikels uit het lichaam zijn, is natuurlijk ook geen zuurstof transport mogelijk richting de cel.

Door gebruik van Liposomal ATP (mengen met de opslag medium) kan dit stof de zuurstof die een cel nodig heeft vervangen.dit kan zelfs als spray tot 2-5 dagen na de haartransplantatie gebruikt worden op de regio waar de haren zijn ingezet. Door de uniek structuur van Liposomal ATP, dus zeer klein (nanometer)liposomen die ATP bevat, kan dit door de cel wand penetreren.

Drs Bill Parsley en Jerry Cooley hebben meerdere artikels uitgebracht over ATPv zodat we nu de werking en de nut hiervan in een haartransplantatie beter kunnen begrijpen en toepassen.

Hoe ik het gebruik in mijn kliniek: nadat we de grafts weg halen, worden ze eerst in een steriele petrie schaal gelegd met ATPv en Hypothermosol. Vervolgens worden ze op een steriele schaal gelegd met een oplossing van 100ml Hypothermosol en 10ml ATPv.hier wordt de temperatuur elk uur gecontroleerd, zodat de temperatuur tussen 2 en 8 graden Celsius is.

Na de procedure, wordt ook een vernevel spray aan de patiënt gegeven met ATPv, dat is 10ml ATPv en 90cc of 0.9% NaCl. Patiënt wordt geadviseerd gedurende 48 uur elke halfuur tot uur dit op de nieuwe haren te sprayen.

.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Laat u zich goed informeren over een haartransplantatie behandeling met Hypothermosol en Liposomal ATP. Ga niet zomaar af op mooie verhalen op internet maar zorgt dat u een eerlijk advies ontvangt. Wij helpen u graag.

  • Ons telefoonnummer is 020-4400440

.

Onze haartransplantatie specialist aan het woord

.

VEILIGHEID
Al onze behandelingen voldoen aan de strenge eisen van de inspectie van gezondheidszorg. Onze specialisten maken gebruik van de beste en meest veilige behandelmethodes.

KWALITEIT & BETAALBAAR
Iedereen moet kunnen rekenen op goede zorg. Wij houden ons scherp aan de hoogste eisen omtrent hygiëne, veiligheid en kwaliteit. Wij bieden zorg van hoge kwaliteit, toegankelijk en betaalbaar en doen onze uiterste best een zo hoog mogelijk niveau na te streven. Nu, en de toekomst.

.

Kunnen wij u helpen?

Vraag een gratis consult aan!

.

Wij zijn aangesloten bij: