Haartransplantatie in het buitenland, Wel of niet doen?!

http://blumbergclinics.nl.85-214-157-109.pingwin-webdesign.nl/wp-content/uploads/2016/11/haartransplantatie-voor-na2.jpg

Wij krijgen dagelijks vragen over het uitvoeren van een Haartransplantatie. Ook over een behandeling in het buitenland.

Een haartransplantatie behandeling is tegenwoordig heel bekend en geaccepteerd, maar dat betekent niet dat er te makkelijk over gedacht moet worden. indien de behandeling door een goed en ervaren arts gebeurt is de kans op bijwerkingen of complicaties na een haartransplantatie klein, maar dit is niet onmogelijk. Het kan voorkomen dat uw donor regio beschadig raakt door teveel grafts weg te halen, de haren niet in de juiste richting gezet worden of in ernstigere gevallen, stukje huid verlies door necrose.We horen nog altijd dat een groep patiënten bereidt zijn om naar buitenland te reizen voor een haartransplantatie of andere goedkope chirurgische behandelingen. Denk aan Turkije, Thailand, Roemenië of India.

Groot verschil tussen veiligheid en kwaliteit

Er is een groot verschil tussen veiligheid en kwaliteit van de faciliteiten die aangeboden wordt in het buitenland, met name landen buiten de EU grenzen. Veel landen hebben verschillende regulatie in vergelijking met Nederland, Duitsland of Engeland. De veiligheidsprocedures verschillen ook dramatisch. Veel van deze landen waar behandelingen goedkoop aangeboden worden hebben, hebben veel minder veiligheidsprocedures en dramatisch regulatie. Een duidelijke voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Turkije. Turkije is heel erg bekend onder mensen die bereidt zijn vanuit Nederland te reizen voor een goedkope behandelingen, in een land waar ze eigenlijk niks vanaf weten. Een aantal duidelijke verschillen tussen Nederlands/Duits of Engelse arts en een Turkse faciliteit:

1- Liegen over aantal grafts en haren. Je krijgt makkelijk getallen te horen als 3500 grafts tot 10.000 grafts per behandeling. Elk weldenkend persoon begrijpt wel dat dit onmogelijk is. helaas trappen veel mensen hierin. tegenwoordig geeft de behandelende faciliteit ook een certificaat van aantal grafts, we zien nog altijd patiënten die zulke certificaten geloven.

2- In Turkse klinieken voert de arts de behandeling niet uit, de behandeling wordt uitgevoerd door “assistenten”, haartransplantatie assistenten hebben geen medische achtergrond. hierdoor verpest je heel vaak je donor regio, omdat ze teveel grafts fout snijden, of te veel huid weghalen. hoewel de Turkse wet voorschrijft dat behandeling door een arts moet gebeuren, gebeurt dit simpel weg niet.

3- Patiënten die eigenlijk niet in aanmerking moeten komen voor een haartransplantatie worden zonder enige schaamte gevoel behandeld in het buitenland. Een duidelijk voorbeeld hiervan zijn de 18-20 jarige jongens die hun haarlijn willen behouden. Zonder enige twijfel ondergaan ze een haartransplantatie. zij zullen de problemen hiervan een paar jaar later merken. hun haarlijn wordt steeds hoger, waardoor achter de getransplanteerde haren weer dunner wordt en jaarlijks bijgezet moet worden.

4- Whatsapp consulenten die net als medici praten en je een mooi verhaal vertellen. De consulenten zijn geen medici, zonder medische achtergrond. meestal gewone jongens die extra geld willen verdienen en cliënten verzamelen voor Turkse klinieken. Veel gefotoshopte of gestolen voor en na foto’s van bekende instellingen.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op. We maken graag een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens dit gesprek zullen de prijzen, ervaringen van anderen en het te verwachten resultaat aan bod komen.

.

 

Wij zijn aangesloten bij:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *