Blumberg clinics

Controle bij tandarts om tandproblemen te voorkomen

Geplaatst op

Voor je gebit is het belangrijk om problemen te voorkomen. Door het plannen van een controle afspraak bij Tandarts Amsterdam Centrum, kan je voorkomen dat er gebitsproblemen ontstaan. 

Mondgezondheid bij oudere volwassenen

Ouder worden is zowel van invloed op je lichaam als op je gebit. Daarom is het erg belangrijk om je gebit goed te blijven verzorgen. Het is regelmatig handig om voor controle naar de tandarts te gaan. Je tandarts kan je beoordelen of je tandvlees/gebit er goed en gezond uitziet. Het advies van tandartsen is om minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen. Het is van belang dat je een fluoride tandpasta gebruikt. Het gebruik van tandenstokers, flossdraad en ragers is een aanvullend middel, voor het behouden van de gezondheid van je tanden.

5 tips om de oudere mond gezond te houden

Het behouden van de gezondheid van je mond is belangrijk, voor zowel je lichaam als je leven. Je kunt namelijk zorgeloos lachen en praten, makkelijk eten, kauwen en slikken, gezond en fit blijven. Hier 5 tips om de oudere mond gezond te houden:

  • Poets je tanden minimaal 2 keer per dag 2 minuten met fluoridetandpasta. Gebruik bij moeite een elektrische tandenborstel.
  • Geef het gebruik van je medicijnen altijd aan bij je tandarts of mondhygiënist.
  • Maak dagelijks gebruik van een rager of tandenstoker om de ruimte tussen je tanden en kiezen te reinigen. Dit is een middel om ontstoken tandvlees te voorkomen.
  • Maak regelmatig een afspraak voor controle bij de tandarts.
  • Vermijd het drinken van frisdrank en andere zure dranken.

Angst voor de tandarts

Bij angst voor de tandarts, is het mogelijk om bij een gespecialiseerde tandartspraktijk een angstbehandeling te krijgen. Je krijgt bij deze behandeling hulp van een angsttandarts of psycholoog om van je tandangst af te gaan. Het is erg belangrijk om een bezoek aan de tandarts te doen. Ook al heb je angst of niet, voor je eigen gezondheid is het gezond houden van je gebit erg belangrijk.

Belangrijkste redenen om regelmatig naar de tandarts te gaan

Een goede mondhygiëne heeft een grote impact, om een gezond gebit te hebben. Het onderhoud van je gebit is erg van belang. Een gezond gebit heeft invloed op de gezondheid van je lichaam. Alles wat je eet gaat via je mond. Voorkomen dat er veel bacteriën zijn is daarom erg belangrijk. Deze bacteriën kunnen zowel voor je mond als je lichaam een bedreiging vormen. Als je gebit hygiënisch is, kan je deze problemen ontkomen. Een bezoek bij de tandarts zal voor je gebit een positieve invloed hebben. Zij kunnen je adviseren om je gebit zo hygiënisch mogelijk te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een site met enthousiaste schrijvers die het graag hebben over de wereld van de cosmetische behandelingen.

Contactgegevens

Via info @ blumberg clinics.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden